Arafat revine cu indemn la vaccinare

0

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, a declarat în direct la TVR1, că deocamdată nu putem vorbi despre o scădere a cazurilor de infectare cu SARS COV-2, ci suntem pe un platou, iar evoluția va depinde de comportamentul oamenilor. Arafat a subliniat că luna septembrie va fi una dificilă și a recomandat populației să se vaccineze pentru gripa sezonieră.

 

“După cifre, putem spune că suntem pe un platou. […] Sunt cifre mari, sunt cifre îngrijorătoare, care înseamnă presiune pe sistemul sanitar, nu doar de terapie intensivă, dar și pe celelalte locuri, pentru cazurile intermediare. S-a simțit la un moment dat o ușoară descreștere, dar în acest moment mai degrabă este un platou și nu neapărat o descreștere”, a afirmat șeful DSU.

Arafat îndeamnă la vaccinare

Arafat a precizat că, dacă vom continua cu cifrele din prezent, se încarcă sistemul sanitar, iar dacă începem să scădem trebuie să fim foarte atenți ca să continuăm scăderea.

Șeful DSU a avertizat că riscul ca numărul de infectări să crească din nou este foarte mare, deoarece luna septembrie este una plină de riscuri: “Vin oamenii înapoi la muncă, orașele se aglomerează, se aglomerează transportul public, încep școlile.”

Dacă oamenii nu respectă regulile și nu respectă recomandările, clar este posibil să asistăm la creșteri, a subliniat Arafat, care a amintit exemplul altor țări.

Vezi cel mai bun puruficator pe Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele