arafat

Arafat răspunde acuzațiilor legate de pacienții care au murit după mutarea la Spitalul Foișor: Avem de-a face cu o boală perfidă

Stefan Alexiu

Arafat răspunde acuzațiilor legate de pacienții care au murit după mutarea la Spitalul Foișor: Avem de-a face cu o boală perfidă. „Încercăm să salvăm cât mai multe vieți, dar faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată de ambulanță și că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate în secția de terapie intensivă, asta nu poate să fie imputat acțiunii de transfer al pacienților la Spitalul Foișor”, a declarat astăzi dr. Raed Arafat.

 

Pe Facebook, Arafat a făcut precizări legate de acuzațiile din spațiul public referitoare la decesele de după transferul pacienților între spitale, din weekendul trecut.

Vezi și Dezastrul de imagine de la Foișor, gestionat de managerul spitalului rămas alături de PSD din 1997

Referindu-se la declarația unui președinte al unei asociații a pacienților, care ar fi declarat că trei pacienți au decedat în timpul transferului din weekend către Spitalul Foișor, dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a spus că „inițial s-a lăsat de înțeles că trei pacienți au decedat dintre cei care au fost externați, ceea ce nu este adevărat, dar nici faptul că trei pacienți au decedat în timpul transferului către Spitalul Foișor nu este adevărat”.

Dr. Arafat a precizat că, cele trei decese s-au produs, „din păcate”, astfel: „unul, înainte de a fi preluat de SMURD, de la Spitalul Universitar, care a intrat în stop cardiac, fiind în stare critică. Iar alte două paciente, de 60, respectiv, de 83 de ani, au decedat la Spitalul Foișor, după ce au fost internate în secția de Terapie Intensivă”.

Citeste si...  Radu Mazăre a mai primit o condamnare definitivă

Prima persoană a fost internată pe 10 aprilie, la ora 19.27, și a decedat pe 11 aprilie la ora 7.52. A doua persoană a fost internată pe 11 aprilie, la ora 0.52, și declarată decedată în aceeași zi, la ora 17.52.

Raed Arafat: „Avem de-a face cu o boală perfidă, care se agravează rapid, unde pacienții aflați în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid, și aici sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți, dar faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată și că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate în secția de terapie intensivă, asta nu poate să fie imputat acțiunii de transfer al pacienților sau acțiunii de a prelua Secția de Terapie Intensivă de la Foișor pentru a trata pacienții Covid”.

De fapt, a continuat șeful DSU, „aceste date demonstrează că era corectă decizia noastră și aveam nevoie de lărgirea capacității de terapie intensivă, lucru pe care l-am făcut prin activarea TIR-ului de terapie intensivă de la Victor Babeș, sâmbătă, și care s-a umplut în câteva ore, și prin preluarea secției de 20 de paturi de terapie intensivă de la Foișor, umplută în foarte scurt timp”.

Vezi și Somnul, șalăul, știuca și crapul din Delta Dunării nu se vor mai putea pescui în scop comercial

Raed Arafat a explicat și cazul femeii care urma să fie operată la Foișor și care a fost programată de DSU la o consultație cu prof. Cătălin Cîrstoiu, la Spitalul Universitar de Urgență București.


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *