Argo Capital Management preia Leumi Bank România

0

Fondul de investiții britanic Argo Capital Management asemnat un acord de principiu pentru preluarea a 99,91% dintre acțiunile filialei românești a băncii israeliene Leumi.

Britanicii au încercat, anul trecut, să preia Marfin Bank, într-o mișcare oarecum surprinzătoare, expunerea tradițională a fondului fiind pe active imobiliare.

Astfel, Argo a fost în perioada de criză cel mai mare proprietar de centre comerciale în România, dar a vândut o parte dintre ele, precum ERA Shopping Iași, Shopping City Sibiu și a rămas cu Shopping City Suceava și ERA Shopping Oradea.

Piața românească nu mai e interesantă

Israelienii de la Leumi vând filiala din România în cadrul unei repoziționări strategice, care vizează piețe importante, precum cea din SUA sau Marea Britanie.

În România, Leumi are 15 unități, active totale de 1,3 miliarde de lei și un profit de 11,8 milioane de lei, la sfârștul anului 2016

. Leumi a intrat pe piaţa românească în august 2006, după preluarea pachetului majoritar de 99,27% din Eurom Bank (formată pe resturile băncii Dacia Felix), pentru care a plătit circa 22 milioane de euro.

Sursa: Argo Capital Management preia Leumi Bank România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele