Armata rusă continuă bombardamentele în Mariupol de Paște

1
- Reclama -

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a angajat duminică într-un mesaj difuzat de Paştele ortodox că „răul” nu va putea distruge Ucraina şi s-a rugat pentru o „copilărie, tinereţe şi bătrâneţe fericite” pentru toţi copiii ucraineni, relatează Reuters.

 

„Credem în continuare în victoria Ucrainei şi suntem convinşi că nu vom fi distruşi de nicio hoardă ori răutate”, a spus Zelenski, în mesajul video în care este arătat în faţa celebrei catedrale Sfânta Sofia din Kiev, la exact două luni după lansarea invaziei forţelor ruse.

„Dă-Le fiecărui băiat şi fiecărei fete o copilărie, o tinereţe şi o bătrâneţe fericite, să uite măcar un pic din copilăria îngrozitoare din timpul războiului. (…) Ai grijă de mamele noastre, dă-le putere celor care aşteaptă un fiu sau o fiică să se întoarcă din război, dă-le forţă celor care din păcate nu-şi vor vedea copilul întors de pe front”, a spus Zelenski.

Armata rusă continuă bombardamentele în Mariupol

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a afirmat la rândul său duminică pe Twitter că forţele ruse continuă să bombardeze Mariupolul şi a îndemnat Moscova să accepte un „armistiţiu real de Paşte”.

Vezi și Rusia a permis ONU să aducă provizii civililor din nouă orașe ucrainene

Acesta a cerut totodată stabilirea „imediată” a unui coridor umanitar pentru civili şi organizarea unei runde speciale de negocieri pentru a facilita „schimbul de soldaţi şi civili”

- Reclama -
- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele