Artă: cub de aur de 24 de carate. Valorează enorm!

1
niclas castello cub aur
Niclas Castello, Cub de aur

Un cub realizat din 186 de kilograme de aur pur, de 24 de karate, a apărut în Central Park din New York, informează New York Post. Cubul, care nu e de vânzare, este opera artistului german Niclas Castello și este evaluat la aproximativ 11,7 milioane de dolari. Piesa de artă are propria echipă de securitate.

 

”Este o operă de artă conceptuală. Ideea a fost să creăm ceva care este dincolo de lumea noastră, care este intangibil”, a declarat, pentru ArtNews, Niclas Castello.

Cubul a fost turnat la Aarau, în Elveţia, şi a fost realizat într-un cuptor special creat pentru a susţine dimensiunea şi volumul mare al aurului.

Vezi și O lucrare a lui Banksy, expusă în premieră la un muzeu britanic

Odată cu expoziția neobișnuită din Central Park, Niclas Castello a lansat și o criptomonedă, numită ”Moneda Castello”. Ea va fi tranzacționată ca $CAST și poate fi achiziționată online la 0,44 de dolari fiecare. O licitație NFT este programată pentru data de 21 februarie.

Niclas Castello s-a născut în 1978 în Germania de Est și este cunoscut pentru operele sale de artă contemporană, precum și pentru arta stradală.

Multe dintre lucrările sale au fost influențate de căderea Zidului Berlinului, în 1989.

În prezent, artistul trăiește și lucrează atât în ​​New York, cât și în Elveția.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele