Nu stai în autoizolare în Austria dacă: ai certificat negativ COVID, ești în tranzit sau transporți mărfuri

0

Austria a introdus România pe lista țărilor cu alertă, ceea ce înseamnă că cetățenii de orice naționalitate care vin din România trebuie să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

Autoritățile austrice au informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Există însă și excepții de la măsura autoizolării, potrivit informațiilor trimise de Austria și citate de MAE:

– cetățenii care prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria.
– cetățenii care doar tranzitează Austria, fără oprire, spre destinații din alte state
– transportatorii de mărfuri.

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova

MAE arată că încă de marți, 7 iulie, a făcut demersuri la nivel de ministru și secretar de stat pentru a solicita decalarea datei de implementare a acestei măsuri, față de intenția inițială de aplicare imediat după momentul anunțului, precum și pentru clarificarea modului de implementare a acestor măsuri.

Austria a anunțat că măsura anunțată are caracter temporar, aceasta urmând a fi revizuită în funcție de evoluțiile epidemiologice.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele