Doi procurori DIICOT vor șef la Parchetul General, niciunul pe placul lui Toader

0

Fostul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României. Horodniceanu a declarat că a trimis documentele prin curier la Ministerul Justiţiei.

El a candidat pentru al doilea mandat la şefia DIICOT şi a fost respins de ministrul Tudorel Toader. Totodată, Daniel Horodniceanu candidează şi pentru funcţia de procuror european din partea României.

Horodniceanu nu s-a abținut în a fi critic față de schimbările din justiție cu iz pro-penali pe care le-a inițiat PSD și ministrul Toader.

Citește și Marian Drilea, procuror DIICOT, vrea locul lui Augustin Lazăr

Tot joi, şi-a depus candidatura pentru şefia Parchetului General şi Gabriela Scutea, care a fost adjunctul Laurei Codruţa Kovesi în vremea când aceasta era procuror general.

În cursa pentru şefia Parchetului General s-au mai înscris anterior şi actualul procuror general Augustin Lazăr şi Marian Drilea, procuror la DIICOT.

Joi este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru funcţia de procuror general.

Candidaţii urmează să susţină pe 3 şi 4 aprilie interviurile cu ministrul Justiţiei. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 5 aprilie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele