Marian Drilea, procuror DIICOT, vrea locul lui Augustin Lazăr

0

Marian Drilea, procuror DIICOT, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României. Este cea de-a doua candidatură pentru conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce a aactualului procuror general Augustin Lazăr.

Joi este ultima zi în care procuorii interesaţi de această funcţie îşi pot depune candidaturile.

Lista persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviului se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 29 martie 2019.

Citește și Reacția lui Lazăr la noile ordonanțe pregătite de Toader: Probleme de neconstituționalitate

Ulterior, candidaţii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justiţiei, audierea fiind transmisă în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, pe 5 aprilie 2019.

Propunerea ministrului justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului urmând ca, după obţinerea acestuia, ministrul justiţiei să înainteze propunerea Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţia de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește și Udrea, din ”exil”, își dă cu părerea despre Înalta Curte

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele