BMW aduce o noua forma de volan in industria auto – volanul poligonal

0

Geometria unică a volanului poligonal optimizează recunoaşterea poziţiei direcţiei când se comută de la condus foarte automatizat la condus activ, îmbunătăţind confortul de acces şi vizibilitatea panoului de instrumente.

Primul model BMW Group în care conducătorul nu mai trebuie să se ocupe permanent de misiunea condusului, BMW iNext, dar încă poate prelua activ comanda în orice moment, este echipat cu un volan cu design complet nou. Cu geometria sa poligonală, este perfect pentru trecerea de la condus foarte automatizat la unul activ şi invers. În plus, contururile unice ale volanului – inspirate din motorsport – optimizează accesul şi confortul în scaun, dar oferă şi o vizibilitate îmbunătăţită a panoului de instrumente. Asemenea ecranului curbat, volanul poligonal face parte din designul interior de pionierat al BMW iNEXT – un model care va fi produs din 2021 ca nou avanpost tehnologic al BMW Group.

Prin gemotria unică, volanul de la BMW iNEXT simbolizează începutul unei era a condusului foarte automatizat. Cadrul său este aplatizat în secţiunile inferioară şi superioară, în timp ce colţurile rotunjite de pe lateral oferă un sprijin confortabil al mâinilor. Avantajele acestei geometrii sunt evidente în special când se trace de la condus foarte automatizat la condus activ. În comparaţie cu forma circulară, permite recunoaşterea cu mai mare uşurinţă a unghiului de direcţie pe baza poziţiei volanului. În momentul în care conducătorul preia din nou controlul automobilului, acesta poate detecta instantaneu unghiul actual al direcţiei – atât vizual, cât şi prin intermediul atingerii – astfel încât să îşi poată continua călătoria cu BMW iNEXT în mod sigur şi confortabil pe traseul deja început.

Fibrele optice integrate în secţiunile laterale ale volanului informează conducătorul de disponibilitatea funcţiilor de condus foarte automatizat prin intermediul mesajelor luminoase, indicând situaţiile în care conducătorului i se solicită preluarea controlului activ al maşinii. Această formă de interacţiune între conducător şi automobil este o altă faţetă a designului interior de pionierat oferit de BMW iNEXT şi reflectă inteligenţa maşinii.

Geometria distinctivă a volanului de la BMW iNEXT are şi alte aspecte optimizate ergonomic. Aplatizarea secţiunii inferioare îmbunătăţeşte confortul la accesul în automobil. De asemenea, creşte libertatea de mişcare pe distanţe lungi pentru că permite conducătorului să-şi relaxeze picioarele.

Mai mult, volanul poligonal este armonizat perfect cu designul elementelor de afişare şi control ale BMW iNEXT. Forma sa lărgeşte vizibilitatea conducătorului asupra panoului de instrumente, cu noul ecran curbat în centru. Atât poziţia unităţii de afişare – orientată clar spre conducător -, cât şi geometria volanului contribuie amândouă la lizibilitatea optimizată a afişajelor grafice.

Cititi si BMW lansează în noiembrie a treia generatie X6

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele