Așa arată conceptul electric Kia HabaNiro

0

Kia Motors America (KMA) a dezvăluit viziunea sa asupra viitorului automobilelor electrice la salonul auto de la New York. Și este o viziune electrizantă. Conceptul HabaNiro este un automobil uimitor, 100% electric, cu tracțiune integrală, patru locuri și o autonomie 100% electrică de peste 482 kilometri, cu mod de conducere autonom de nivel 5, uși tip „fluture”.

Conceptul HabaNiro este un CUV (Crossover Utility Vehicel) compact 100% electric, un automobil de transport pasageri, sport utility, un produs tehnologic de ultimă oră și un automobil potrivit pentru aventură.

Designul conceptului HabaNiro este definit de interacțiunea energetică dintre învelișul gri metalic de protecție care acoperă aripile roților din față și se extinde pe partea laterală a caroseriei și panoul de aer “Lava Red” luminos, care definește stâlpul C și se extinde în sus și peste plafon. Aceste două elemente creează o energie vibrantă și o postură înclinată spre înainte, care sugerează că HabaNiro este gata de lansare. Această energie latentă care curge înspre partea din față este întărită de linia unică, elegantă care se desfășoară în jurul părții frontale, se extinde către partea laterală și se termină în mod dinamic pe roțile din spate.

Grila conceptului HabaNiro se aseamănă cu botul unui rechin, completat cu un spațiu subțire de culoare negru lucios, similar cu lamelele de răcire regăsite pe echipamentul electronic de ultimă generație. Arhitectura șasiului EV a permis ca roțile să fie împinse către colțurile automobilului, oferind astfel conceptului HabaNiro o prezență stabilă și sigură.

Scutul de protecție din aluminiu satinat, cârligul de remorcare din aluminiu finisat, accentele din aluminiu de culoare Lava Red și logo-ul HabaNiro embosat completează aspectul luxos dar sugerează și atitudinea gata de aventură a automobilului.

Pasagerii conceptului HabaNiro stau confortabil datorită unui sistem perimetral de ventilație (PVS) care, uniform și în liniște, suflă o perdea de aer în întreaga cabină. Podeaua cu o strălucire ușoară și design geometric îndrăzneț crează un efect de mișcare care se reflectă pe suprafețele întregii cabine. Sistemul Lighting Color Effect (LCE) poate fi ajustat, iar nuanța poate fi modificată pentru a influența starea de spirit a mediului interior.

Când este activat sistemul temporar de conducere autonomă de nivel 5 al conceptului HabaNiro, volanul și panoul de bord se retrag pentru a oferi mai mult spațiu ocupanților din față. Elementele media sau alte modalități de divertisment, cum ar fi filmele pot fi afișate pe sistemul video HUD full-width.

Cititi si Kia și Hyundai investesc 300 mil. dolari în platoforma Ola, cel mai mare furnizor de servicii de mobilitate

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele