ASF a sesizat DIICOT pentru suspiciuni de fraudă și conflict de interese

0

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a sesizat DIICOT pentru că ar exista suspiciuni de fraudă în cadrul instituției. Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, a anunțat că în instituție există suspiciuni privind conflicte de interese ale unor angajați, care ar fi protejat astfel unele firme supuse controlului. 

 

”Cele mai mari suspiciuni sunt pe piața asigurărilor. Conducerea actuală a ASF a sesizat două tipuri de controale viciate: fie controalele au fost efectuate astfel încât să ducă la sancțiuni superficiale, fie să ducă la o sancționare drastică, dar cu ușurința contestării pe motiv de vicii de procedură”, a declarat Daniel Apostol.

Surse din instituție au declarat presei că există suspiciuni ale noii conduceri a ASF față de controalele realizate anii trecuți. Un audit al activității a arătat că exista erori neașteptate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piața de capital și pensii private), cât și în notele emise de Direcția Juridică.

”Există suspiciuni că respectivele erori ar fi fost strecurate intenționat, pentru a da posibilitatea firmelor supravegheate și vizate de respectivele documente să conteste cu succes eventuale decizii care le-ar dezavantaja”, scrie Economica.net.

Denunț și la DNA

Un angajat al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut luni, 11 ianuarie 2021, un denunț la DNA privind potențiala săvârșire a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție din partea structurilor de conducere ale ASF.

Acesta acuză conducerea ASF de un posibil abuz în serviciu prin omisiunea nejustificată de a lua măsurile de control și sancționare a unor asigurători RCA rău platnici, în ciuda miilor de reclamații făcute de păgubiții RCA.

Vezi și ASF devine mai ”suplă” după ce PSD-ALDE au pierdut alegerile

ASF este condusă de Nicu Marcu, numit de Parlament în iunie anul trecut. El a demarat o reorganizare a instituției care arbitrează trei piețe cu cifră de afaceri de miliarde de euro: asigurările, piața bursieră și pensiile private.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele