Atac cibernetic major în SUA

0
- Reclama -

Un atac cibernetic împotriva unui operator major de conducte din Statele Unite, Colonial Pipeline, a dus la oprirea reţelei care transportă 45% din carburantul necesar coastei de est a ţării, surse din industrie afirmând că este vorba despre un atac de timp ransomware.

 

Compania transportă 2,5 milioane de barili de benzină, motorină, combustibil pentru avioane şi alte produse rafinate pe zi, prin 8.850 km de conducte care leagă rafinării de pe coasta Golfului de estul şi sudul Statelor Unite.

Colonial a oprit sistemele pentru a bloca pericolul, după descoperirea atacului de vineri, se arată într-un comunicat.

Această acţiune a oprit temporar operaţiunile şi a afectat unele dintre sistemele sale IT, a spus compania.

- Reclama -

În timp ce ancheta guvernului SUA se află într-o fază incipientă, un fost oficial al guvernului SUA şi două surse din industrie au declarat că hackerii sunt cel mai probabil un grup de hackeri extrem de profesionist. Anchetatorii analizează dacă este responsabil un grup supranumit ”DarkSide”, de către comunitatea de cercetare a securităţii cibernetice, a spus fostul oficial guvernamental.

DarkSide este cunoscut pentru desfăşurarea de atacuri ransomware şi extorcarea victimelor, evitând în acelaşi timp, selectiv, ţintele din statele post-sovietice.

Atac cibernetic: hackerii au transferat 13 milioane de euro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele