Atac frontal la ”excursiile de o zi” în Delta Dunării

0

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, revine cu semnale de alarmă cu privire la un produs turistic, care poate deveni toxic pentru Rezervaţia Biosferei: „excursiile de o zi în Delta Dunării”!

 

”Din păcate şi în acest an, unele agenţii de turism practică un marketing mincinos, vânzând doritorilor neavizaţi, excursii de o zi, cu plecare din Bucureşti. Pagubele pe care le produc habitatelor naturale din Rezervaţie, vitezele excesive ale bărcilor, sunt incomensurabile, iar experienţa turiştilor în destinaţie este zero.

Delta Dunării oferă şi produse turistice prietenoase cu mediul, care sunt construite de operatorii de pe Litoral, în parteneriat cu proprietarii de pensiuni sau de Puncte Gastronomice Locale din Delta Dunării, care asigură o experienţă deosebită, care se adaugă celei de Litoral. În acest sens, rugăm turiştii să se informeze corect atunci când aleg detinaţia Delta Dunării.”

Preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac: „Dragi turişti, nu vă lăsaţi păcăliţi cumpărând acest produs turistic, pentru că Delta nu se poate vizita într-o excursie de o zi, cu plecare din Bucureşti, străbătând 600 km pe drumul Bucureşti-Tulcea şi apoi alţi zeci de km pe apă. Vor fi bani aruncaţi pe o deplasare din care veţi rămâne cu un gust amar pentru că nu veţi apuca să vedeţi nimic din frumuseţea Deltei. La finalul zilei, veţi rămâne doar cu oboseala şi zgomotul bărcii care goneşte pe canale, pentru a se încadra în timp.Efectele vitezelor mari asupra mediului? – CATASTROFALE!Delta se vizitează lent, în câteva zile, în bărci cu viteză mică, de ce nu în caiac canoe, cu ghizi care vă pot arată frumuseţea florei, a faunei, a tradiţiilor, a gastronomiei deltaice şi fireşte, la finalul excursiei lăsând locul curat, fără gunoaie în urma voastră.

Ne aflăm într-o Rezervaţie naturală şi trebuie să învăţăm să o respectăm, să o protejăm, ca să se poată bucura şi generaţiile viitoare de această minune unică în Europa: Delta Dunării!”

Dezastru pentru speciile protejate din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele