Atacatorii jandarmeriței Ștefania Nistor au primit condamnări cu executare

0

Curtea de Apel București i-a condamnat astăzi pe doi dintre agresorii jandarmeriței Ștefania Nistor de la mitingul Diasporei din 10 august 2018 la închisoare cu executare, iar alți cinci rămân cu pedepse cu suspendare, potrivit minutei instanței. Judecătoria Sectorului 1 îi condamnase pe toți cei șapte agresori la pedepse cu suspendare.

 

Din păcate, jandarmii agresivi care au bătut total ilegal manifestanții pașnici în 10 august 2018 sunt departe de a fi condamnați.

Vezi și Carmen Dan și Liviu Dragnea vinovați de violențele de la 10 August. Dragnea, legături cu liderii huliganilor

Astfel, Curtea de Apel București l-a condamnat astăzi pe Ionuț-Liviu Cojoacă la doi ani și nouă luni de închisoare cu executare, iar pe Daniel Dumitru la doi ani și opt luni de închisoare. Pe lângă violențele la adresa jandarmeriței, cei doi au fost acuzați și de furtul armei acesteia.

Conform actelor medicale, jandarmerița Ștefania Nistor a suferit leziuni minore, însă pe toata suprafața corpului, în urma loviturilor aplicate de cei huligani cu pumnii și picioarele, iar echipamentul din dotare pe care îl purta (cască, scut ș.a.) a atenuat forța acestor lovituri.

Aceasta este prima sentință definitivă în dosarele penale demarate de procurori după violențele de la mitingul Diasporei. În ceea ce privește violențele comise de jandarmi, dosarul este plimbat între instanțe, după o primă decizie de clasare dată de procurorul DIICOT Doru Stoica, infirmată ulterior.

Vezi cel mai bun purificator de aer anti coronavirus 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele