Atacuri și negocieri în Republica Moldova înainte de turul doi al prezidențialelor

0

Atacuri și negocieri în Republica Moldova înainte de turul doi al prezidențialelor. Peste Prut se fac calcule și au început negocierile pentru turul final al algerilor prezindențiale de peste două săptămâni. Deși are votul diasporei, candidată pro-europeană și reformistă Maia Sandu primește susținere și din partea unor partide din Republica Moldova. Nici adversarul sau Igor Dodon nu stă degeaba. A început atacurile virulente la adresa rivalei.

 

După victoria surpinzatoare din primul tur al algerilor pentru președinția Republici Moldova, Maia Sandu a început în forță negocierile pentru susținerea în scrutinul decisiv de peste două săptămâni.

La masa tratativelor a fost invitat și controversatul om de afaceri și politician Renato Usati care a candidat și s-a clasat pe locul trei. Usati conduce partidul politic Partidul Nostru, a luat aproape 17 la sută din voturi și condiţionează susţinerea în alegeri de promisiunea dizolvării actualului Parlament şi inițierea alegerilor anticipate.

Maia Sandu și Igor Dodon, în turul 2 al alegerilor din Moldova

Până acum, patru foşti candidaţi la prezidenţiale – Andrei Năstase, Octavian Ţîcu, Tudor Deliu și Dorin Chirtoacă au declarat că o vor susţine pe Maia Sandu în turul doi al alegerilor. De cealaltă parte, contracandidatul Maiei Sandu, actualul președinte Igor Dodon a început campania pentru turul doi cu atacuri la persoană și s-a mai rafuit încă o dată cu diaspora despre care spune că nu ar trebui să dea votul câștigător în aceste alegeri.

Turul doi al alegerilor prezidențiale va avea loc peste mai puțin de două săptămâni.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele