Atenție la roaming involuntar în apropierea granițelor

0

Utilizatorii de telefonie și internet mobil, care au serviciul de roaming activat, că pot ajunge în situația de a utiliza involuntar acest serviciu în apropierea granițelor țării, atenționează Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Roaming-ul involuntar apare atunci când telefonul sau tableta se conectează automat la o rețea dintr-o țară vecină, iar utilizatorii, deși se află pe teritoriul României, folosesc serviciile de comunicații în roaming.

Periodic monitorizăm localitățile și drumurile situate la granițele țării unde există risc de roaming involuntar și publicăm lista localităților. Obiectivul nostru este ca utilizatorii care călătoresc în zonele de graniță să fie avertizați asupra acestui risc și să cunoască metodele prin care pot evita conectarea la rețelele operatorilor statelor vecine și implicit costurile suplimentare. Trebuie menționat faptul că, în cazul în care au telefonul setat pentru conectarea automată la rețea, utilizatorii intrați în roaming involuntar vor rămâne captivi în rețeaua statului vecin cât timp terminalul recepționează semnal de la rețeaua operatorului respectiv, chiar dacă există semnal de la operatorul național la care este abonat. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm dezactivarea opțiunii de selectare automată a rețelei și selectarea manuală a rețelei, în zonele aflate în apropierea granițelor ”, a declarat Cristin POPA, director executiv al Direcției Executive Monitorizare și Control.

Citește aici cum apare roamingul involuntar. 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele