Au fost emise 340.000 de certificate digitale

0

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunţat că au fost emise 340.000 de certificate digitale, 97% pentru persoane vaccinate.

 

”Până în acest moment sunt 340.000 de certificate emise, în ultimele 30 minute au fost solicitate 18.000 de certificate digitale. 97% dintre certificatele eliberate au fost pentru vaccinare, doar 2,7% au fost certificate eliberate pentru testare. Platforma funcţionează foarte bine”, a declarant, joi seară, la B 1 TV , Andrei Baciu.

Acesta a explicat că situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţi peste tot la nivel european, oamenii au început să călătorească, dar ”virusul este printre noi, aşa că mai sunt condiţii pentru anumite ţări”.

”Aşa că se impun anumite condiţii precum vaccinare, trecerea prin boală sau absenţa virusului din organism. Problema, până acum, era că aceste documente erau atestate pe hârtie. Certificatul digital se descarcă extrem de simplu, de la certificat-covid.gov.ro. De aici, în câteva clipe, se poate obţine un cod QR, pe care îl scanezi, fie îl păstrezi pe telefon, fie în format fizic, pe hârtie, iar când ai trecut frontiera pur şi simplu scanezi codul”, a explicat vicepreşedintele CNCAV.

Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID, au trecut prin boală sau au un test negativ pot accesa, începând de joi, portalul web special pentru obţinerea certificatelor digitale UE privind COVID.

Cîțu consideră USR-Plus un fel de UNPR, crede Barna

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele