Cîțu consideră USR-Plus un fel de UNPR, crede Barna

0

Dan Barna le-a relatat membrilor USR-PLUS, în grupul de comunicare intern al USR-PLUS, că premierul Florin Cîțu a refuzat toate variantele de compromis pe care i le-a propus după demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Cîțu i-a răspuns, a relatat Dan Barna, că a analizat situația și e sigur că USR-PLUS n-are altă soluție decât să accepte situația.

 

În mesajul intern dat de Barna pe grupul USR-PLUS, liderul Alianței spune că PNL are o percepție greșită despre partenerii de coaliție, confundându-i cu un soi de UNPR care e dispus să înghită orice pentru câteva sinecuri.

Potrivit lui Barna, premierul l-a chemat să-l anunțe că l-a pus interimar la Sănătate “ca și cum m-ar fi scos din sertar”, iar situația ireconciliabilă la care s-a ajuns a fost generată de ostilitatea lui Cîțu.

Vezi și Ultima decizie luată de Vlad Voiculescu: sportivii pot folosi teste rapide antigen

Mesajul dat de Dan Barna pe grupul de comunicare internă a membrilor USR-PLUS

„Pentru că tot au fost întrebări și vor mai fi, vă povestesc acum, dincolo de postarea de la mine de pe pagina cum a fost cu demiterea lui Vlad:

Nu am știut înainte de întalnirea de la 10:30 nimic despre vreo demitere și evident nimic despre vreun interimat.

Nu a existat anterior nicio discuție a mea cu Florin despre retras, demis, revocat Vlad iar la

Coaliție am fost ferm și părea că am depășit situația.

La întâlnire, azi la 10:30, Florin mi-a zis că îi demite pe cei doi că e prerogativa lui și că m-a numit interimar și că actele sunt trimise deja la președinte.

L-am întrebat de ce m-a mai chemat dacă e doar ca să mă informeze de ceva ce a făcut și a decis singur. I-am spus că nu voi accepta un interimat despre care nu a avut minimul respect să mă întrebe înainte, ca și cum m-a luat din sertar.

I-am cerut concret să spună ce îi reproșează lui Vlad și mi-a zis despre impresia de sfidare că a început conferința de presă peste el, că a postat la 11 seara deodată cu el conf presă, că INSP… că nu avem paturi ATi… Toate chestii sau de greșeli, suprapunerile, sau fără legătură cu el.

I-am propus alternative ca să putem avea spațiu de negociere și de păstrat coaliția funcțională, i- am zis: uite ieși și dai termen de 30 de zile ca să apară schimbări pozitive la MS/Vlad , în felul ăsta arăți și forță autoritate și avem spațiu de dialog și dacă nu merge ai argument valid să-l demiți.

A zis că a vorbit deja cu președintele, i-am zis hai să-l sunăm să-i zicem varianta asta ok prin care am putea menține coaliția stabilă și a zis că nu vrea că chiar dacă îl conving pe președinte, nu se răzgândește el că a luat deja decizia reproșându-mi și comunicatul BNR UP de vineri, generat de trimiterea unei plângeri penale impotriva MS pe fapte ridicole si fara sa existe un raport al corpului de control finalizat.

I-am spus că dacă nu ne lasă nici o margine de poziționare, vom avea o singură opțiune: să ripostăm ferm. Mi-a răspuns că e ok, că a analizat ce opțiuni avem și că oricum nu avem ce face decât să acceptăm.

Plecând de acolo am făcut ședința BNR și am adoptat poziția pe care o știți și am comunicat-o la prânz, și pe care o menținem în zilele următoare.

E mai mult decât doar despre Vlad. Este despre a fi respectați ca parteneri de coaliție și asta e o miză pe care dacă nu o câștigăm degeaba mai stam la guvernare pentru că nu putem accepta percepția lor că suntem vreun UNPR, bucuroși să avem niște poziții și mucles. Aici ne-au judecat greșit crezând că o înghițim fericiți fără să mai zicem ceva.“

Citește și Interimar al Sănătăţii, Andrei Baciu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele