În august combinatul de la Târgoviște începe vânzarea de oțel-beton românesc

0
fier beton, Târgoviște

Italienii de la AFV Beltrame Group, proprietarii Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgoviște, estimează că în august vor demara vânzările de oțel-beton produs în România. În acest moment piața autohtonă este aprovizionată doar cu importuri, Turcia a devenit un furnizor important după ce importurile din Ucraina și Transnistria s-au redus substanțial.

 

Din august, companiile românești vor putea să achiziționeze produsele combinatului în baza acordurilor comerciale, încheiate cu reprezentanții acestuia: ”Suntem deschiși către oportunități de colaborare din partea oricărei companii autohtone interesată de revânzarea produselor noastre. În ceea ce privește detaliile parteneriatului, acestea vor fi stabilite împreună cu fiecare distribuitor în parte, la momentul respectiv” spune Carlo Beltrame, Group Business Development, AFV Beltrame.

Carlo Beltrame
Carlo Beltrame

Citește și Beltrame a angajat 300 de muncitori la COS Târgoviște

Volatilitate crescută pentru prețul la oțel-beton

Produsele combinatului vor fi puse pe piață supă omologare, dar prețurile sunt în continuă evoluție. Beltrame a declarat pentru Informateca.ro că: În momentul de față suntem în faza de omologare a produsului, care estimăm că se va finaliza în luna august. Ulterior, vom începe efectiv vânzarea de oțel-beton. În condițiile actuale de volatilitate ridicată a pieței este dificil de preconizat prețul de vânzare, întrucât acesta este puternic influențat de factori precum inflația și costul energiei. Prețul de astăzi nu va mai fi valabil mâine”.

Precomenzile pentru prima șarjă de oțel-beton vor fi deschise în perioada următoare ”pe măsură ce ne apropiem de finalizarea procedurii de omologare a produsului” declară oficialul combinatului din Târgoviște.

Grupul industrial își propunea ca până la final de iulie să ajungă la un număr de 450 de angajați. 

Reprezentanții companiei declară pentru Informateca.ro că salariile angajaților sunt confidențiale, însă acestea ”sunt la nivelul pieței din industria siderurgică” românească.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele