Beltrame a angajat 300 de muncitori la COS Târgoviște

0
otel targoviste COS

Italienii de la AFV Beltrame Grou, proprietarul Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, a anunțat recrutarea a 300 de angajați, o parte dintre aceștia fiind foști angajați ai COS Târgoviște. Grupul industrial își propune ca până la final de iulie să ajungă la un număr de 450 de angajați.

 

Într-o primă fază, vor ieși de pe porțile combinatului Donalam Târgoviște circa 10.000 tone de oțel-beton/ lună, iar în 2023 capacitatea de producție va crește la circa 30.000 tone/lună, însemnând peste 300.000 tone/an.

Astfel, fabrica va asigura României circa jumătate din necesarul intern de oțel-beton pentru construcții, care este în jur de 600.000 – 700.000 de tone anual. În prezent, România importă în totalitate acest material din țări precum Bulgaria sau Turcia.

Pe lângă punerea în funcțiune a fostei oțelării, Beltrame se află în faza finală de autorizare a unei fabrici verzi de oțel-beton și sârmă laminată, care va fi construită tot pe amplasamentul de la Târgoviște. Noua oțelărie va fi cea mai avansată din lume din punct de vedere tehnologic și va avea cel mai redus nivel de emisii de gaze cu efect de seră din industrie.

Vezi și Producția de fier beton va porni la Târgoviște în iunie

Proiectul include și construirea unui parc fotovoltaic, cu putere instalată de 100 – 120 MW și dotat cu sistem de stocare a energiei, care va alimenta unitățile de producție.
Odată cu finalizarea acestei fabrici verzi, preconizată în 2024, capacitatea totală de producție a Donalam Târgoviște va fi de aproximativ 700.000 – 800.000 tone de oțel-beton și sârmă laminată anual.

În sectorul construcţiilor, consumul total intern de oţel – beton ṣi sârmă este de circa 1,5 milioane tone/an.

Pentru 2022, grupul Beltrame estimează o cifră de afaceri de circa 140 de milioane de euro în România, un nivel similar cu cel din 2021.

Beltrame este unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oţeluri speciale din Europa. La Târgoviște a început deja producția de oțel–beton sub brandul Donalam, ajungând astfel la două unități de prelucrare a oțelului, în Călărași și Târgoviște.

Compania devine astfel singurul producător de oţel-beton cu ciclu complet din România, urmând să furnizeze circa jumătate din necesarul intern în sectorul construcțiilor, pentru a pune capăt dependenței pieței locale de importurile din Europa și din afara ei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele