Mitsubishi Electric, companie cu afaceri de 37 miliarde de dolari, deschide la București a doua subsidiară din estul Europei

0

Mitsubishi Electric deschide la București, prin divizia Mitsubishi Electric Living Environmental Systems, a doua sa sucursală din Europa de Est, după cea din Polonia. Compania japoneză, înființată în 1921, are 34 de subsidiare în Europa și 137.800 de angajați.

Compania produce sisteme electrice (e unul dintre cei mai importanți producători de sisteme fotovoltaice), soluții de refrigerare și aer condiționat, echipamente auto, de transport, dispozitive electrice și de automatizare a fabricilor.

Mitsubishi Electric a înregistrat, în 2017, vânzări nete de 37,8 miliarde de dolari. În România, în 2017, cota de vânzări a companiei, a fost de aproximativ 10 milioane de euro, totalizând 10% din piața locală de sisteme de climatizare.

 „Am decis să consolidăm prezența Mitsubishi Electric în Europa investind în România, deoarece piața locală a înregistrat în ultimii ani o evoluție spectaculoasă. Mai mult decât atât economia locală a crescut mult și considerăm că avem condiții favorabile pentru consolidarea prezenței brandului”, spune Andrea Veronese, managerul Mitsubishi Electric România.

De aproape 30 de ani în România

„Mitsubishi Electric se bucură de mulți ani de o prezență puternică pe piața românească. Investind în această nouă sucursală reconfirmăm angajamentul nostru în regiune și marcăm începutul unei noi creșteri în Europa de Est”, susține Yoji Saito președinte și CEO al Mitsubishi Electric Europe B.V.

Mitsubishi Electric Living Environmental Systems este prezentă în România încă din 1990, printr-o rețea de distribuitori care a contribuit considerabil la dezvoltarea pieței locale.

În Europa este prezentă din 1969 cu sucursale în 18 țări: Belgia, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Rusia, Spania, Slovacia, Suedia, Turcia și Marea Britanie. Nou înființata sucursală din România se subordonează sucursalei din Italia, înființată în 1985.

Sursa: Mitsubishi Electric, companie cu afaceri de 37 miliarde de dolari, deschide la București a doua subsidiară din estul Europei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele