Elon Musk impune revenirea la birou a angajaților Tesla. Reacția germanilor: Nein, danke

0

Cum Elon Musk impune ca personalul Tesla să înceteze să discute la telefon și să se întoarcă la birou a stârnit reacția celui mai mare sindicat din Germania. Directorul executiv al Tesla a intrat în dezbaterea despre viitorul muncii spunând personalului producătorului de mașini electrice că trebuie să se întoarcă la birou cel puțin 40 de ore pe săptămână sau să părăsească compania, potrivit unui e-mail văzut de Reuters.

Sindicatul IG Metall din Berlin-Brandenburg-Sachsen, unde se află fabrica Tesla, a declarat că va sprijini orice angajat care se opune ultimatumului lui Musk. Tesla are aproximativ 4.000 de angajați în Germania și intenționează să extindă forța de muncă la 12.000.

„Cine nu este de acord cu astfel de revendicări unilaterale și dorește să le stea împotrivă, are puterea sindicatelor în spatele lor în Germania, conform legii”, a declarat Birgit Dietze, liderul districtual al IG Metall din Berlin-Brandenburg-Sachsen.

Angajații de la fabrica Tesla din Gruenheide, Germania, au ales 19 persoane în primul consiliu al muncitorilor în februarie, deosebind fabrica de altele conduse de producătorul de automobile din Statele Unite și din alte părți, care nu au reprezentare sindicală, pentru că Musk a rezistat cu înverșunare.

Unii dintre lucrători fac parte din IG Metall, care reprezintă lucrătorii din companiile de automobile și din alte sectoare industriale.

Continuarea în Business Cover.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele