Scăpăm de mașinile cu volan pe dreapta

0

Scăpăm de mașinile cu volan pe dreapta! Maşinile cu volan pe dreapta s-au înmulţit în România. Mulţi şoferi le cumpără din Marea Britanie pentru că sunt mai ieftine decât cele convenţionale, chiar dacă sunt mai periculoase. De la 1 ianuarie, înmatricularea acestora va fi interzisă în cazul unui Brexit fără acord.

 

Intermediarii au găsit soluţii ca să evite regulile în orice scenariu şi le-au transformat în afaceri de succes, unele la limita legii.

A mai rămas mai puțin de o lună și jumătate până când înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta ar putea fi interzisă în România.

Măsura se va aplica în situația în care Marea Britanie și UE nu ajung la un acord în privința Brexit.

Între timp, șoferii au găsit soluții ca aceste autoturisme să circule în România, indiferent de scenariu.

Pe rețelele de socializare au apărut anunțuri în care românii din Marea Britanie le promit celor din țară că le rezolvă toate problemele dacă vor să circule cu mașini cu volan pe dreapta în România.

Aceștia le propun să treacă mașinile pe firme nou-înființate în Anglia sau pe numele unor rezidenți. Apoi le garantează că le obțin toate actele și ITP-ul chiar și în lipsa mașinii.

Totul în schimbul unor sume care depășesc 100 de lire.

Astfel, șoferii vor circula cu aceste mașini în România ca și cum ar fi în tranzit.

 

ANUNȚ: Maşinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate

România: 110.000 de mașini cu volan pe dreapta

Oficialii Registrului Auto Român au precizat că monitorizează fenomenul și că vor lua măsuri imediat ce vor fi anunțate condițiile Brexit-ului.

În România circulă peste 110.000 de mașini cu volan pe dreapta. De la începutul anului, au fost cereri de înmatriculare pentru încă aproape 16.000, mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Pentru moment, șoferii care au deja înmatriculate mașini cu volan pe dreapta nu vor fi afectați de noile reguli ce vor fi aplicate de la 1 ianuarie.

Pe viitor, nu este însă exclusă apariția unor obligații precum mutarea volanului pe partea stângă.

Vezi cum arată un purificator de aer auto anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele