Augustin Zegrean, despre secția pentru magistrați: “Și Inchizitia avea secție specială pentru cardinali, probabil că de acolo ne-am inspirat”

0
Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a criticat înființarea secției speciale ce va ancheta magistrații. Zegrean a spus, într-o intervenție la Digi 24, că nu înțelege ”nici graba, nici necesitatea” înființării ei.

”Si Inchizitia avea secție specială pentru cardinali, probabil că de acolo ne-am inspirat”, a declarat fostul președinte al CCR.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că Ministerul Public deține toate resursele necesare pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, subliniind că actul normativ este unul în vigoare întrucât a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru operaționalizarea secției privind infracțiunile din Justiție, a anunțat ministrul justiției Tudorel Toader, după ședința Executivului de miercuri.

Toader a susținut că motivul pentru emiterea OUG a fost faptul că la 23 octombrie „DNA nu mai are competența de a investiga acele fapte, iar secția, de pe hârtie, nu este operațională”.

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele