PSD vrea să rezolve în Parlament problema revizuirii sentințelor, deputatii juriști discută azi OUG 6/2016

0

Deputații juriști încep, marți, dezbaterile privind proiectul de aprobare a OUG 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică în procesele penale. Respingerea OUG ar putea conduce la revizuirea anumitor probe în dosare, potrivit ministrului Justiției.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților va lua în discuție, marți, de la ora 10.00, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, potrivit ordinii de zi a comisiei.

Legea a fost adoptată tacit în Senat, Camera Deputaților fiind cameră decizională în acest caz.

Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei Florin Iordache a declarat joia trecută că OUG 6/2016, emisă în perioada guvernării Cioloş, va fi dezbătută în Parlament şi tot în Parlament se va lua o decizie şi cu privire la ce urmează să se întâmple cu dosarele care au fost instrumentate pe baza protocoalelor.

Cioloş a spus pe 12 septembrie că Guvernul pe care l-a condus a adoptat OUG 6/2016 în urma unei decizii a CCR şi actul normativ a fost ulterior aprobat printr-o lege în Senat. Liviu Dragnea a replicat că prin aceste declaraţiil, fostul premier Dacian Cioloş arată că “a rămas aceeaşi păpuşă a serviciilor”, iar actul normativ a avut rolul de a păstra Serviciul Român de Informaţii (SRI) “în câmpul tactic”.

Tudorel Toader a afirmat, în urmă cu o săptămână, că există în Camera Deputaților un proiect prin care se analizează Ordonanța 6 din 2016, care a stat la baza încheierii protocolului din același an, între PÎCCJ și SRI, iar dacă actul normativ va fi respins, se poate ca toate probele din dosare să fie revizuite.

Citește și Lider PSD cu dosar de corupție la DNA, își anunță susținerea pentru Dragnea la șefia PSD

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele