AUR continuă propaganda rusă cu mesaje anti românești

0
lavric simion aur
Lavric, Simion - AUR

Partidul extremist AUR, filiala Galați, a reacționat vehement anti-Ucraina la propunerea schimbării numelui unei străzi din oraș în ”Eroii Ucrainei”. Pe pagina de Facebook AUR Galați a fost publicat, vineri seară, un mesaj în care schimbarea era catalogată ”atât inoportună, cât si neîntemeiată”.

 

AUR Galați adoptă retorica rusă prin care ucrainenii uciși de agresorii ruși sunt înlocuiți cu românii uciși în alte secvențe din istorie.

Vezi și Senatorul AUR Sorin Lavric îi consideră ”martiri” pe Vulcănescu sau Gafencu

AUR, partid anti românesc

AUR înlocuiește victimele ucrainene cu românii care au fost uciși de militarii ruși la Fântâna Albă, chiar în ziua de Paște, la 1 aprilie 1941. Atunci, rușii au asasinat mii de români din Basarabia și nordul Bucovinei, regiuni proaspăt anexate la vremea aceea de URSS.

Senatorul AUR Sorin Lavric a comunicat într-un interviu din 21 martie că ”se vrea distrugerea națiunilor creștine” și ”totul depinde de cine va câștiga, Putin sau globaliștii”.

Filosoful fără prea mare succes în România, Lavric, face parte din nucleul restrâns al noii conduceri AUR, al cărui președinte unic a fost ales recent George Simion.

Reacția AUR Galați la schimbarea numelui străzii din oraș în ”Eroii Ucrainei”, conform G4media:

  • ”Vrem strada „Martirii de la Fântâna Albă”, nu „Eroii Ucrainei”! Filiala AUR Galați a luat la cunoștință, cu surprindere, despre propunerea unui partid local de a redenumi o stradă din oraș „Strada Eroii Ucrainei”. Considerăm atât inoportună, cât si neîntemeiată o astfel de acțiune. Numele unei străzi se alege pe o perioadă lungă de timp si în baza unei argumentări temeinice, nicidecum ca să îi copiem pe alții, sau dintr-un amestec de oportunism si ipocrizie (…) Astăzi se împlinesc 81 de ani de la Masacrul de la Fântâna Albă, un eveniment tragic, prea puțin cunoscut. Peste 3000 de români din nordul Bucovinei (astăzi Ucraina) au fost atunci masacrați de grănicerii sovietici, când încercau să se refugieze în România. AUR Galați propune ca Strada Muncii Voluntare sa fie redenumită „Strada Martirilor de la Fântâna Albă”. Ar fi un gest firesc și oportun. Ar fi un mesaj că nu uităm trecutul, nici lupta, nici sacrificiul și nici idealurile înaintașilor noștri”, este un fragment din mesajul AUR Galați. Mesajul integral poate fi citit mai jos.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele