Ion Iliescu are, tot mai des, discuții „amicale” cu procurorii

0
- Reclama -

Fostul președinte Ion Iliescu a fost audiat ca martor, la sediul Parchetului,  timp de aproape două ore, în dosarul Revoluției.

La ieşirea de la audieri a refuzat să vorbească despre ceea ce a făcut înăuntru, susţinând că a avut o convorbire „amicală”.

Întrebat de jurnaliştii prezenți la fața locului dacă se consideră vinovat pentru persoanele care au murit în acele evenimente, el a spus: „Pentru ce? Pentru revoluția română? (…) trebuie să aveți cât de cât discernământ”.

După 27 de ani, Parchetul General a decis să redeschidă Dosarul Revolutiei și să investigheze, in rem, infracțiuni împotriva umanității, care nu se prescriu. În 2016 conducerea Parchetului General a analizat decizia procurorilor de a închide dosarul Revoluţiei, fiind descoperite  nereguli grave.

Fostul prim-ministru Petre Roman, europarlamentarul Laszlo Tokes, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, fost membru al Biroului Executiv al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, scriitorul Mircea Dinescu, participant la Revoluția din 1989, au fost deja audiați  în legătură cu acest dosar, în ultimele luni.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele