AUR pierde parlamentari, Simion acuzat că este controlat de generali SIE

0
simion cerneala
Simion, Aur

Odată cu ridicarea restricțiilor în România și în Europa, a dispărut și principala temă de discuție a AUR. Alegerea liderilor AUR, Simion și Târziu, să comenteze crimele lui Putin din Ucraina ca neinteresante, inexistente sau ”aproape” justificate, încep să rupă puternic din Alianța naționalist extremistă care a reușit să între în Parlamentul României aproape neașteptat.

 

Mai nou, George Simion a primit acuze că ar fi controlat de generali ai Serviciului de Informații Externe (SIE). Afirmația vine chiar de la colegi de partid excluși deja din AUR.

Cei doi lideri AUR s-au ”re-uns” lideri în urma unui congres la care presa nu a avut acces.

Vezi și George Simion, singur pe scaunul de președinte al AUR

La finalul lunii martie, deputatul Dănuț Aelenei a anunțat că demisionează din grupul parlamentar al partidului. Fost contracandidat al lui George Simion pentru șefia AUR, Aelenei s-a plâns că a fost amenințat și a sugerat că alegerile ar fi fost fraudate.

„Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid. (…) În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Chiar astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi”, afirma Aelenei.

În aprilie, pleacă și consultantul pe comunicare

Specializat pe probleme de relații internaționale, Anton Pisaroglu anunța că rupe colaborarea cu AUR și cu Simion în aprilie, spunând, în contextul războiului din Ucraina, că politica acestora „devine periculoasă pentru România”.

AUR contraatacă cu excluderi

La finalul lunii martie Biroul Național de Conducere al AUR decidea să-i excludă pe deputații Dănuț Aelenei, Nicolae Roman și Ciprian Ciubuc. Partidul motiva atunci că era „forțat” să ia această decizie întrucât statutul AUR prevede sancționarea celor care dăunează imaginii publice a partidului.

Dat afară din formațiune, Ciprian Ciubuc a lansat mai multe atacuri la adresa lui George Simion. Marți, 3 mai, acesta susținea că liderul AUR este controlat de generali ai Serviciului de Informații Externe (SIE).

„Șantaj și tactici securiste marca Simeon, Generalii lui ‘Dumnezeu’ sunt sfetnici buni mai ales acum când îi pleacă nisipul de sub picioare! Marioneta are nevoie de marionete!”, scria Ciubuc pe Facebook.

Simion și beția puterii

Deputatul AUR, Gheorghe Rusu l-a acuzat pe liderul Simion de „trădare”, precum și că ar suferi de „beția puterii”. Mai mult, acesta a anunțat că urmează să demisioneze din partid, alături de alți colegi parlamentari.

Gheorghe Rusu nu a apucat însă să-și depună demisia deoarece a fost exclus de conducerea partidului miercuri, 4 mai.

Vezi și Șoșoacă spune că AUR e controlat de afaceristul Marius Lulea

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele