Automobili Lamborghini atinge valori record, vânzările la nivel mondial au crescut cu 51%

0

Automobili Lamborghini S.p.A. a atins anul trecut un nou nivel record al tuturor datelor financiare cheie: vânzările, cifra de afaceri și profitabilitatea au atins niveluri fără precedent în cei 55 de ani de viață ai mărcii.

După ce a trecut pragul de 1 miliard pentru prima dată în 2017, cifra de afaceri a crescut cu 40%, de la 1.009 milioane de euro la 1.415 milioane de euro în 2018. Livrările către clienți au crescut cu 51%, ajungând la 5.750 de unități, cu vânzări record în toate regiunile importante: EMEA, America și Asia Pacific. Această performanță ridicată s-a datorat în principal lansării pe piață a noului Super SUV, Lamborghini Urus.

Livrările sale au început abia la mijlocul lui 2018 și au contribuit la rezultatele foarte bune ale Lamborghini, alături de creșterea vânzărilor la autoturismele super-sport V12 Aventador și V10 Huracán.

Stefano Domenicali, președinte și director executiv al Automobili Lamborghini, a declarat: “În anul fiscal 2018, Lamborghini a stabilit noi valori istorice pentru date financiare cheie. În același timp, am intrat într-o eră cu totul nouă. Pentru prima dată în istorie, Lamborghini a depășit nivelul de 5.000 de mașini livrate clienților. Performanța financiară a înregistrat o nouă creștere, ajungând din nou la un nivel record. Acest salt imens dovedește sustenabilitatea produselor noastre și a strategiei comerciale. Toate acestea reprezintă o veritabilă realizare a echipei și aș dori să mulțumesc atât personalului Lamborghini la nivel global, pentru devotamentul lor față de brandul și tradițiile noastre, cât și acționarilor noștri pentru încrederea și sprijinul acordat. Ne pregătim în continuare să gestionăm cât mai bine creșterea și noile provocări în materie inovație și tehnologie, pentru a ajunge la noi recorduri în viitor”.

Datorită noilor angajări, numărul total al personalului a crescut la peste 1.750 de angajați la sfârșitul anului 2018: cu 10% în plus față de 2017 și cu 70% mai mult față de acum cinci ani.

Pe baza portofoliului de produse atractive și a unei prezențe puternice la nivel mondial, cu 157 dealeri care deservesc 50 de țări, Consiliul de Administrație al Automobili Lamborghini confirmă o perspectivă pozitivă pentru anul 2019, atât în ceea ce privește numărul de automobile vândute, cât și cifra de afaceri. Lamborghini se așteaptă ca dezvoltarea actuală să continue și în anul fiscal curent și are, de asemenea, o perspectivă pozitivă pe termen mediu, vizând creșteri solide și susținute și investiții strategice continue în inovație și în noi tehnologii.

Fondată în 1963, Automobili Lamborghini are sediul central în Sant’Agata Bolognese, în Nord-Estul Italiei. Cu 135 dealership-uri peste tot în lume, Automobili Lamborghini a creat, în peste jumătate de secol, o serie neîntreruptă de mașini de vis, inclusiv modelele 350 GT, Miura, Espada, Countach, Diablo, Murciélago și mașini în ediție limitată precum Reventón, Sesto Elemento și Aventador J. Modelele Veneno Coupé, Egoista și Veneno Roadster au fost create pentru a sărbători a 50-a aniversare a companiei, în 2013.

În România, Lamborghini Bucureşti face parte din grupul Porsche Inter Auto, unul dintre cele mai mari grupuri de vânzări auto premium şi de lux din Europa Centrală. Showroom-ul Lamborghini Bucureşti dispune de o suprafaţă totală de 228 metri pătraţi și găzduiește modele exclusiviste.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele