875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune al UE pentru autostrada Sibiu – Pitești

0
autostrada lugoj-deva
- Reclama -

Aceasta va fi prima autostradă care traversează Munţii Carpaţi, permiţând conectivitate neîntreruptă în România pe coridorul Rin-Dunăre al Reţelei transeuropene de transport (TEN-T).

 

Coridorul va oferi o legătură neîntreruptă în România, de la portul Constanţa de la Marea Neagră la Nădlac, la graniţa cu Ungaria, legând centrul şi vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi.

Comisarul pentru coeziune şi reforme Elisa Ferreira a declarat: „Acest proiect va rezolva un blocaj major în reţeaua de transport din România. Acesta va creşte siguranţa rutieră, va scurta timpul de călătorie şi va reduce costurile pentru pasageri şi mărfuri.

Va avea un impact foarte pozitiv asupra economiei şi asupra calităţii vieţii populaţiei locale”. UE se aşteaptă ca proiectul să fie operaţional începând cu 2026

- Reclama -

 

Știre inițială

Comisia Europeană a anunţat joi că a aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

O nouă autostradă inaugurată în România

Știre în curs de actualizare

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele