„Avengers: Endgame”, filmul care a generat cele mai mari încasări din istorie

0

„Avengers: Endgame”, regizat de Anthony şi Joe Russo, este filmul care a generat cele mai mari încasări din istorie, depăşind „Avatar” al lui James Cameron, campion al box office-ului timp de zece ani.

Producţia Disney-Marvel a generat încasări de 2,79 miliarde de dolari, la nivel global, potrivit boxofficemojo.com. Filmul se afla la 500.000 de dolari în urma „Avatar” (2,789 miliarde de dolari), diferenţă recuperată weekendul trecut, scrie Variety.La nivel nord-american, „Avengers: Endgame” a generat încasări de 854 de milioane de dolari, ocupând locul al doilea în Statele Unite, după „Star Wars: The Force Awakens” (936 milioane de dolari).Cele mai bune pieţe pentru distribuţia lungmetrajului au fost China (629 milioane de dolari), Marea Britanie (114 milioane de dolari), Coreea de Sud (105 milioane de dolari), Brazilia (85 de milioane de dolari) şi Mexic (77 milioane de dolari).Luna trecută Disney a relansat filmul, o versiune adăugită, în efortul de a depăşi „Avatar”.De când Disney a cumpărat Fox cu 71,3 miliarde de dolari, „Avatar” este parte a imperiului. Acest lucru semnifică faptul că Buena Vista deţine şapte dintre primele zece filme cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

„Avengers: Endgame” a debutat în luna aprilie a acestui an şi a fost filmul cu cele mai mari încasări la nivel global în weekendul de debut, cu 1,2 milioarde de dolari, şi a înregistrat cel mai bun debut nord-american, cu 357 milioane de dolari, şi internaţional, cu 866 milioane de dolari.

Citește și: România deține poziția fruntașă în topul sărăciei din UE

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele