Avertisment: Normele de distanțare socială trebuie respectate

0

Infecția cu coronavirus trebuie luată în serios! Specialiștii spun populației că trebuie să respecte măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19 altfel aglomerarea unităților sanitare vă fi inevitabilă.

 

Previziunile pentru perioada următoare nu sunt deloc optimiste. Specialiștii cred că situația actuala se vă menține până cel puțin de sărbători.

Mai mult decât daca în continuare nu se vor respecta normele de distanțare, restricțiile se vor înăspri astfel că sărbătorile de anul acesta vor fi altfel decât au fost până acum.

Patriarhul Daniel compară criminalul regim Ceaușist cu restricțiile sanitare de astăzi

Normele de distanțare socială trebuie respectate mai ales că aceasta boala nu este deloc una ușoară. O mare parte dintre pacienții cu COVID 19, externați din spital, continuă să aibă simptome specific bolii și după vindecare. Aceștia resimt oboseală, anxietate, dificultăți de respirație și după 2-3 luni de când s-au vindecat.

Dr. Virgil Musta: Sunt mai multe manifestări care persistă. Este așa numitul sindrom de astenie post-virală care poate persista luni, chiar și ani de zile. Sunt modificările pulmonare pentru că în timpul bolii apar modificări la nivelul plămânului care pot persista.

Specialiștii spun că trebuie să fim responsabili, să conştientizăm importanţa purtării măştii şi a distanțării sociale, pentru că fără aceste măsuri, numărul de cazuri va crește. Tot matematica, statistica, arată că la acest număr mare de cazuri există un număr mare de cazuri de foarte critice și decese în ATI.

Vezi și Luna are apă, poate deveni o ”haltă” pentru călătorii spațiale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele