Avionul prăbușit misterios în Marea Baltică căutat cu drone subacvatice

0

Echipe de salvare din mai multe țări caută epava avionului Cessna prăbușit misterios în Marea Baltică. Au fost găsite 10 bucăți din aeronavă, dar nici o urmă a familiei Griesemann, aflată la bordul avionului, relatează publicația Kölner Stadt-Anzeiger.

Ce s-a întâmplat cu avionul prăbușit

Karl-Peter Griesemann, în vârstă de 72 de ani, un important om de afaceri din Germania, decolase duminică din Spania împreună cu soția lui, fiica lor și prietenul acesteia, și se îndreptau spre Koln. Avionul a trecut însă de aeroport și a zburat drept înainte, până când a rămas fără combustibil și s-a prăbușit în Marea Baltică, în largul coastelor Letoniei.

„Am găsit mai mult de 10 bucăți ale aeronavei, inclusiv părți ale scaunelor”, a spus Liva Veita, purtătoarea de cuvânt a Marinei Letone

„În următoarele trei zile vom continua căutările, navele vor căuta în regiune. Marți vom continua căutarea sub apă, cu drone subacvatice”, a adăugat ea.

Încă nu există nicio urmă a familiei Griesemann, care se afla la bord, potrivit oficialului leton.

Paza de coastă suedeză a publicat pe Facebook o imagine de la locul accidentului, în care se poate vedea o pată de ulei.

Între timp, au apărut și imagini cu aeronava urmărită de un avion de luptă Eurofighter. Piloții avioanelor NATO care au escortat aparatul de zbor privat au spus că nu au văzut pe nimeni în cabina de pilotaj.

Avionul, un Cessna 551 înmatriculat în Austria, a a decolat din Jerez, în sudul Spaniei, duminică după-amiază, având ca destinație aeroportul din Koln.

Ce a declarat serviciul spaniol al traficului aerian

Serviciul spaniol de control al traficului aerian, ENAIRE, a declarat că a pierdut contactul cu aeronava în spațiul aerian de deasupra orașului Toledo la ora locală 14:55, la mai puțin de o oră după decolare. A alertat controlorii aerieni din Franța, iar două avioane de luptă au fost trimise pentru a monitoriza avionul.

Potrivit datelor de pe portalul flightradar24, avionul a decolat conform programului, duminică, la 14:57, cu destinația aeroportului din Koln. Aparatul a zburat inițial pe cursul stabilit, a făcut un viraj strâns la dreapta la sud-vest de Paris în jurul orei 17:10 și a continuat drumul spre Germania. Avionul a intrat în spațiul aerian german la aproximativ 50 de kilometri sud de Aachen, în jurul orei 17:45.

Șapte minute mai târziu, avionul a trecut de aeroportul din Koln și și-a continuat zborul în linie dreaptă. În acest moment, contactul radio cu aeronava fusese deja pierdut. Potrivit primelor indicii, Peter Griesemann era probabil inconștient.

Avione de luptă germane Eurofighter au însoțit aparatul după ce au observat cursul neobișnuit al zborului. În jurul orei 18:45, aparatul a părăsit spațiul aerian german la nord-est de Rügen și apoi a trecut de insula daneză Bornholm din Marea Baltică.

După decolare, avionul s-a aflat în permanență la o altitudine de aproximativ 10.950 de metri până în jurul orei 19.30, când a început brusc coborârea și aeronava a pierdut rapid din altitudine, deasupra Mării Baltice. S-a prăbușit la ora 19:44.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele