Bacalaureatul și Evaluarea Națională se vor da în iulie

0

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat marţi că data exactă privind reluarea cursurlor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU.

Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea avea loc în iulie şi nu vor viza materia semestrului al ll-lea.

”Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene, pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului, cu care am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor şi finalizarea cu succes a anului şcolar 2019 – 2020. Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurlor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenţii şi cadrele didactice să fie în siguranţă”, a declarat ministrul.

Anisie a precizat probele scrise ale Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie. ”Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a IV şi a VI-a şi olimpiadele naţionale”, a adăugat Monica Anisie.
Situaţia şcolară se va încheia cu minimum 2 note şi cu nota de la teză, unde este cazul.

Citește și: Personal medical român plecat la Milano pentru 14 zile. Mesajul lui Orban

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele