Personal medical român plecat la Milano pentru 14 zile. Mesajul lui Orban

0
personal-medical-roman

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române face, marţi, un zbor pe ruta Bucureşti – Timişoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici şi asistenţi medicali români. Echipa medicală va sprijini medicii din Italia în lupta împotriva coronavirus. Premierul Ludovic Orban, prezent la îmbarcarea personalului medical de la Bucureşti, a transmis că apreciază curajul şi gestul de solidaritate.

 

”Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acţiona la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19”, a transmis MApN.

Premierul Ludovic Orban, care a participat la îmbarcarea celor patru membri ai echipei care au decolat din Bucureşti, a declarat că apreciază curajul şi gestul de solidaritate din partea echipei medicale din România care se alătură colegilor italieni.

”Apreciez curajul şi gestul de solidaritate din partea medicilor şi asistenţilor medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare şi le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul.

Italia: 680 de oameni au murit în ultima zi în Italia. Medicii tratează pacienții acasă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele