Italia: 680 de oameni au murit în ultima zi în Italia. Medicii tratează pacienții acasă

0

680 de oameni au murit în ultima zi în Italia. Din cele peste 120 de mii de cazuri de îmbolnăviri, mai mult de 11 mii sunt cadre medicale. Tocmai ca să evite asemenea situații, directorul Spitalului de Oncologie din Piacenza a încercat tratamentul la domiciliu. A salvat și pacienți, și a rămas cu personalul neinfectat.

 

Protejați de echipamentul special, medicul oncolog Luigi Cavanna și asistenta lui fac o vizită la domiciliu.

Doctorul a hotărât să nu interneze o pacientă și se pare că a luat decizia cea mai bună.

Luigi Cavanna, directorul Spitalului de Oncologie: “Mergem la pacient acasă, îl consultăm, îi facem o ecografie pulmonară, constatăm că are pneumonie, lăsăm doza corectă de antivirale pentru o perioadă de 7-8 zile, lăsăm şi un oximetru şi îi învăţăm să măsoare saturaţia de oxigen, lăsăm un număr de telefon la care răspunde mereu cineva şi pacientul ne trimite zilnic informaţiile despre starea lui“.

După prima experiență de acest gen, medicii au hotărât că e o soluție bună, prin care se evită expunerea personalului medical.

Luigi Cavanna se gândește că tratamentul la domiciliu pentru cazurile mai puțin severe, cu acest gen de supraveghere, ar putea fi o metodă de lucru la nivelul întregii țări.

Modelul Piacenza i-a inspirat pe colegii din regiunea Emilia-Romagna, iar autoritățile locale au organizat deja echipe care să trateze și să monitorizeze bolnavii de COVID-19 la domiciliu.

Situație la zi în coronavirus COVID 19

Bilanțul epidemiei de coronavirus COVID 19 a ajuns la 13.915 morţi în Italia, cu 760 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Numărul total al persoanelor infectate depăşeşte 115.000.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele