Balena beluga rătăcită în fluviul Sena a fost extrasă din apă , operațiunea de salvare a fost una amplă

1

O belugă a cărei viaţă era în pericol după ce s-a rătăcit în Sena a fost extrasă din apele fluviului miercuri dimineaţă în cadrul unei operaţiuni de salvare organizate de autorităţile locale, informează AFP, citată de Agerpres.

La extragerea cetaceului de 800 de kilograme, în cadrul unei operaţiuni care a durat şase ore, au fost martori un fotograf Reuters şi asociaţia pentru conservare marină Sea Shepherd France.

Beluga complet albă a înotat aproape jumătatea distanţei până la Paris înainte ca autorităţile locale să o izoleze într-o ecluză de mari dimensiuni. Urmează să fie transportată într-un camion frigorific în oraşul de coastă Ouistreham, din Normandia, unde va fi plasată într-un bazin cu apă sărată.

Prima etapă a operațiunii

Deşi prima etapă a operaţiunii de salvare s-a dovedit un succes, există încă temeri referitoare la şansele de supravieţuire a cetaceului, care în mod normal ar trebui să cântărească 1.200 de kilograme.

”Veterinarii nu sunt tocmai optimişti în ceea ce priveşte starea de sănătate a belugii”, a declarat pentru BFM TV Isabelle Dorliat-Pouzet, secretar-general al prefecturi Eure.

Vezi și: O balenă beluga, în fluviul Sena, în apropiere de Paris. Balena a determinat un efort de salvare din partea autoritățillor franceze

Beluga este prea slabă

”Este teribil de slabă pentru o belugă, iar acest lucru nu prevesteşte nimic bun în ceea ce priveşte speranţa de viaţă pe termen mediu”, a spus ea.

La sfârşitul lunii mai, o orcă grav bolnavă a înotat zeci de kilometri în amonte pe Sena şi a murit din cauze naturale după mai multe încercări eşuate de a o ghida înapoi spre mare.

În septembrie 2018, o belugă a fost zărită în fluviul Tamisa în apropiere de Gravesend, la est de Londra, timp de câteva zile, cea mai sudică apariţie a unei belugi pe coastele britanice. Această specie de cetacee trăieşte de obicei în apele de coastă din zona arctică.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele