Banda de romi, condamnată pentru 500 de jafuri în patru regiuni din Marea Britanie

0

Poliţiştii cred că infractorii români sunt vinovaţi de 500 de jafuri din locuinţele britanicilor. Bunurile furate erau aduse şi valorificate în România, iar cu banii, capul grupării şi-a cumpărat case şi apartamente de lux. „Conacul Gangsterilor”, aşa îşi intitulează jurnaliştii de la Daily Mail articolul referitor la banda de români condusă de Cătălin Zaharia şi Florina Spiru, ambii originari din Constanţa.

 

Jurnaliştii britanici au venit în România pentru a merge pe urmele banilor proveniţi din aproximativ 500 de furturi din locuinţele unor familii care trăiesc în patru regiuni din Marea Britanie. „Acesta este conacul plătit de suferinţa a până la 500 de familii britanice jefuite de o bandă nemiloasă românească.

Conducătorul Cătălin Zaharia (30 de ani) şi soţia sa Florina Spiru (28 de ani), care au fost închişi săptămâna aceasta împreună cu alţi trei complici, au construit o casă cu patru dormitoare de 150.000 lire sterline, într-un resort la Marea Neagră, în timp ce jefuiau milioane din bunuri furate”, scrie Daily Mail.

Zaharia;i so’ia sa au fost implicati în patru cazuri de furt şi în România, pe deasupra condamnărilor din Franţa şi Spania.

Citește și Spital realizat cu jaf din banul public. Premierul Dăncilă a mers la inaugurare fără să-i pese

Alături de cei doi, au mai fost închişi Constantin Stoian (30 de ani), Marian Molocia (27 de ani), Daniel Stoean (35 de ani). Conform acestora, Zaharia a fost condamnat la opt ani de închisoare. Acesta şi-a cumpărat mai multe proprietăţi în zona Constanţa-Mamaia din banii obţinuţi din vânzarea bunurilor furate.

„El a gândit strategia în cei patru ani în care gaşca a vizat locuinţe din Midlands, intrând pe ferestrele de la etaj pentru a fura bani, bijuterii şi ceasuri pe care le-au trimiteau în România cu ajutorul curselor aeriene low cost”.

„Rudele complicilor lui Zaharia susţin că şeful nu a împărţit în mod corect profiturile operaţiunii sale şi, în schimb, îşi afişa averea conducând un BMW. Familiile a doi membri încătuşaţi ai bandei spun că fiii lor erau pioni, în timp ce Zaharia (30 de ani) care are doi copii, a cumpărat două apartamente noi într-un complex cu vedere la Marea Neagră în valoare de 200.000 de lire sterline, precum şi vila”, se mai arată în articol.

Mai mult, familiile complicilor spun că după eliberarea din închisoare, Zaharia va fi supus unei judecăţi a lor, după obiceiul romilor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele