Barna: dacă suntem „într-o zonă controlabilă”, trebuie organizate alegerile

0
barna

Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat despre alegerile pentru Parlament că dacă lucrurile rămân „într-o zonă controlabilă”, trebuie organizate. Altfel, dacă numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 va creşte, nu se va mai pune problema organizării alegerilor. Barna, spre deosebire de Președintele Iohannis, pare să uite că trăim în democrație.

 

„În momentul de faţă, calendarul este cu alegeri în 6 decembrie. Dacă lucrurile rămân într-o zonă controlabilă, ar trebui organizate acest alegeri”, a spus Dan Barna, la TVR1.

Dan Barna susţine că există un joc „de-a şoarecele şi pisica între Guvern şi Parlament”. Șeful USR mai spune că în loc ca atenţia să fie concentrată pe sănătate, „este o cafteală politică în desfăşurare”.

El spune că România are nevoie, cât mai rapid, de o majoritate în Parlament şi de un Guvern prin care să poată fi luate eficient măsuri împotriva pandemiei.

Dan Barna a spus că, deocamdată, ne aflăm într-un vârf al numărului de cazuri şi dacă acesta va creşte şi lucrurile se duc spre mai multe mii, „deja nu se va mai putea pune problema de alegeri”.

Copreşedintele USR PLUS consideră că miza o reprezintă capacitatea sistemului sanitar de a face faţă numărului de cazuri.

Clotilde Armand publică lista beizadelelor: copiii liderilor PSD, angajați pe bani grei la stat

„Cât timp sistemul funcţionează şi reuşeşte să asigure paturi la ATI pentru cei care ajung în situaţia respectivă, cu afecţiune gravă, cât timp lucrurile acestea sunt în control, şi alegerile pot să aibă loc. Dar, în momentul în care ieşi dintr-un număr mare de cazuri, amânarea lor devine o alternativă rezonabilă, evident”, a spus Dan Barna.

USR-Plus va face parte din următoarea guvernare

Barna spune că obiectivul USR PLUS este să aibă o prezenţă cât mai consistentă în Parlament, pentru că, având un grup parlamentar puternic, se poate discuta o coaliţie de guvernare cu PNL.

USR-istul crede că USR PLUS va avea propunere de premier şi a arătat că partidul pe care îl reprezintă va face parte din următoarea guvernare.

„USR PLUS va fi în următoarea guvernare, dacă electoratul ne dă voturile pentru a fi acolo, pentru că e nevoie disperată de un aer proaspăt în politica din România şi USR PLUS îl va aduce”, a afirmat copreşedintele alianţei.

Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele