Barna: se discută posibilitatea redeschiderii turismului balnear

0

Vicepremierul Dan Barna a precizat că va discuta săptămâna viitoare cu ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă şi cu şeful DSU Raed Arafat pentru a analiza posibilitatea redeschiderii turismului balnear din ţara noastră.

 

„O să am o întâlnire chiar şi săptămâna viitoare şi cu doamna ministru al Sănătăţii şi cu domnul Arafat, tocmai pentru a vedea, comparativ cu modelele din alte ţări, în ce măsură este posibilă în prima fază deschiderea acestor clinici balneare şi a acestor centre de tratament balnear din ţară, pentru că uşor, uşor, restricţiile se reduc şi atunci probabil că şi acest pas ar putea să fie făcut, dar aştept şi opinia specialiştilor în perioada următoare. Şi după ce avem această decizie luată, evident şi pe mai departe, în ce măsură aceste clinici ar putea contribui la tratamentele persoanelor cu simptome post-COVID. O întrebare care revine, şi ieri am fost întrebat la alt eveniment acest lucru, despre gimnastica pulmonară. E într-adevăr un subiect care este important pentru cetăţeni”, a afirmat Dan Barna, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Sibiu, după ce vicepremierul a luat parte la Adunarea Generală a Alianţei pentru Turism.

60 de mii de bilete la tratament balnear pentru pensionari

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) Nicu Rădulescu a avertizat că România riscă să îşi piardă personalul medical din staţiunile balneare închise din martie 2020, de la începutul pandemiei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele