Barna: Rezultatul localelor din Moldova e și un eșec al politicii externe românești

0

Liderul USR, Dan Barna, afirmă că eșecul forțelor pro-europene de la Chișinău este o lecție pentru cei care cred că se pot face înțelegeri reciproc avantajoase cu socialiștii anti-europeni și precizează că rezultatul alegerilor locale din Republica Moldova este și un eșec al politicii externe românești, care încă o dată se dovedește incapabilă să explice coerent avantajele apropierii de Europa.

 

„Forțele pro-europene din Moldova au pierdut alegerile pentru primăria Chișinău. Eșecul lor e o lecție pentru cei care cred că se pot face înțelegeri reciproc avantajoase cu socialiștii anti-europeni. Asemenea înțelegeri nu sunt posibile și din ele pierd întotdeauna reformiștii. O lecție pe care trebuie să o învățăm și la București”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR precizează că, „în același timp, rezultatul localelor din Moldova e și un eșec al politicii externe românești care încă o dată se dovedește incapabilă să explice coerent avantajele apropierii de Europa”.

„Alianța USR-PLUS rămâne alături de cetățenii moldoveni cu aspirații europene și de cetățenii români care trăiesc în Moldova și va continua să le reprezinte cu încăpățânare și hotărâre interesele”, mai afirmă Barna.

Vicepremierul Moldovei, Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la primăria Chișinăului, a pierdut al doilea tur de scrutin în fața candidatului susținut de partidul președintelui Igor Dodon, socialistul Ion Ceban.

Citește și: Dan Barna: România are nevoie de o viziune, de o direcție

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele