Barna: multe sporuri încasate de angajații din sistemul bugetar nu mai sunt justificate

0
barna

Dan Barna a declarat că multe sporuri încasate de angajații din sistemul bugetar nu mai sunt justificate, dând ca exemplu sporul de arhivă sau sporul de 30% din salariul de bază primit de angajații prefecturilor pentru activitatea legată de gestionarea pandemiei de COVID-19.

 

”Sunt unul dintre susținătorii ideii că multe sporuri nu mai sunt justificate, precum sporul de arhivă sau sporul de 30% pentru Covid la prefecturi”, a spus Vicepremierul într-o conferință de presă.

El a anunțat că Ministerul Finanțelor analizează acum sistemul de sporuri din mediul bugetar.

Vezi și Sporuri imense pentru judecătorii CCR: zeci de mii de lei pentru… stres

În ceea ce privește întârzierea bugetului de stat, co-președintele USR – PLUS a spus că ”Miza e să construim bugetul pe un deficit de 7%. Peste tot sunt reduceri de alocări bugetare. Nu e blocaj într-un loc, ci discutăm cum așezăm bugetul între ministere”.

Dacian Cioloș a anunțat în aceeași conferință de presă regândirea sistemului de pensii și a anunțat un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari și aleșii locali. ”Sunt pensii speciale evidente: parlamentari și primari. Aici nu e nevoie de nici o analiză, trebuie abrogate, aici vom vedea cu adevărat partidele care clamează că nu sunt de acord”.

Vezi care este cel mai performant purificator de aer anti coronavirus 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele