Procuroare Adina Florea sub lupa Secției Speciale pentru cazul Kovesi

0
- Reclama -

Surse juridice au divulgat către presă informația conform căreia Inspecția judiciară a început cercetarea disciplinară împotriva procuroarei Adina Florea de la Secția Specială. Procuroarea susținută de cuplul penal Tăriceanu-Dragnea prin intermediul lui Tudorel Toader și Florin Iordache, printre alții, ar fi acuzată că și-ar fi exercitat profesia cu rea-credință și gravă neglijență în dosarele Laurei Codruța Kovesi și Alfred Savu.

 

Secția pentru procurori a CSM a sesizat în luna ianuarie Inspecția Judiciară față de procurorul Adina Florea de la Secția Specială privind conduita ei de anchetă în dosarele Kovesi și Alfred Savu. Sesizarea a fost decisă în unanimitate în secția de procurori a CSM.

G4media.ro a scris despre motivările Înaltei Curţi privind ridicarea controlului judiciar faţă de fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi faţă de fostul procuror DNA Ploieşti, Alfred Savu.

Vezi și Adina Florea, tot mai strânsă de justiție cu ușa în cazul Koveși

În aceste motivări, judecătorii Instanţei Supreme, Francesa Vasile şi Ionuţ Matei, au criticat dur conduita de anchetă a Adinei Florea. Ea nu ar fi respectat dreptul la apărare al procurorilor anchetaţi şi alte norme elementare de anchetă. În plus, Adina Florea ar fi pus la dispoziţia persoanelor cercetate documente confidenţiale din anchete DNA împotriva lor.

- Reclama -

Vezi cum arată cel mai performant purificator de aer anti coronavirus / COVID

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele