Barna: USR nu va vota Strategia Națională de Apărare în forma în care corupția devine un fenomen secundar

0

Dan Barna, președintele USR, a anunțat că partidul său nu va vota Strategia Națională de Apărare 2020-2024 trimisă de președintele Klaus Iohannis către aprobare în Parlament, acuzând faptul că în documentul strategic ”corupția devine un fenomen secundar, în mod inexplicabil”.

 

Liderul USR acuză dispariția fenomenului corupției din Strategia elaborată de președintele Iohannis și arată că ”România încă n-a reparat dezastrul legislativ din justiție lăsat în urmă de regimul Dragnea”. Barna acuză faptul că achizițiile publice dubioase continuă, chiar și în plină pandemie de coronavirus, iar cazurile de mare corupție anchetate de instituțiile abilitate sunt tot mai puține.

G4Media.ro a scris în exclusivitate că Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020 – 2024, adoptată de CSAT săptămâna trecută și trimisă Parlamentului pentru adoptare, a eliminat aproape complet corupția din rândul amenințărilor, riscurilor și vulnerabilităților interne. Nou strategie a eliminat din sarcina serviciilor secrete strângerea de informații despre fenomenul corupției. Este o schimbare radicală de abordare față de precedenta strategie, propusă de Iohannis în 2015, în care corupția era menționată ca unul dintre marile pericole la adresa securității naționale.

 

Comunicatul integral al lui Dan Barna:

 

În mod inexplicabil, în Strategia Națională de Apărare a Țăriii, elaborată de CSAT și trimisă Parlamentului spre aprobare, corupția devine un fenomen secundar. E ca și cum o dată cu dispariția lui Liviu Dragnea din prim-plan toate problemele s-au rezolvat.

Nu s-au rezolvat. Simplul fapt că acum la putere e PNL nu schimbă cu nimic datele problemei.

România încă n-a reparat dezastrul legislativ din justiție lăsat în urmă de regimul Dragnea.

Profiturile uriașe obținute din infracțiuni încă n-au fost recuperate.

Cazurile de mare corupție anchetate de instituțiile abilitate sunt tot mai puține.

Asta în timp ce zilnic aflăm despre achiziții dubioase (care au loc chiar și în momente grele cum e apariția unei pandemii), despre conducte de bani publici scurși către clientela de partid și despre programe guvernamentale din care întotdeauna statul și românii pierd.

Corupția rămâne unul dintre principalele obstacole în calea dezvoltării acestei țări. Refuzând să vedem asta, refuzăm realitatea.

USR nu va vota Strategia Națională de Apărare în forma actuală. Lupta anticorupție trebuie să rămână o prioritate a statului român.

Citește și:Barna susține că mediul a câștigat o bătălie în Parlament

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele