Barna vrea români și maghiar în USR. Dă exemplu de vicepreședinte USR de etnie maghiară

0

Dan Barna a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că România ar trebui să depăşească acest „clivaj etnic” în care fiecare votează cu etnia lui şi că într-o Românie civilizată, modernă şi educată chestiunea etnică nu ar mai trebui să fie de actualitate, transmite Agerpres.

Barna demonstrează că un politician nepopulist poate să demoteze discursul dement, etnic, de tipul celui promovat ani la rând Vadim Tudor și camarila sa, politicieni acum rătăciți în PSD, precum Olguța Vasilescu sau Codrin Ștefănescu.

Practic, Barna ”lovește” cu ajutorul rațiunii, pașnic, în naționalismul extremist, fie el de tip PRM, fie el de tip UDMR. DAcă o astfel de abordare ajunge mainstreem politic, atunci UDMR-ul lui Hunor, de tip oportunist capabil să faca alianță cu politicieni infractori precum Liviu Dragnea, va dispărea încet dar sigur.

„Acesta este exemplul pe care USR îl dă, avem şi români, şi maghiari într-o perfectă şi normală colaborare. Cred că România ar trebui să depăşească acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui. Pentru că, în realitate, România este un stat european, un stat deschis, este un stat în care cetăţenia e mai mult decât apartenenţa la o minoritate sau alta, este un element de a fi european într-o ţară europeană. Şi atunci eu am o aşteptare, USR dă acest exemplu, am avut la conducerea partidului şi avem în continuare vicepreşedinte de naţionalitate maghiară, lucrurile acestea nu există. Această temă trebuie depăşită, tinerele generaţii şi noile generaţii dau acest exemplu şi încurajez în continuare, fiind aici, în Târgu Mureş, şi pe maghiari, şi pe români să vină în USR, să vină în PLUS, pentru că de fapt trebuie să salvăm şi să reparăm România”, a precizat Dan Barna.

Citește și Barna: Guvernul nu mai are legitimitate

„Suntem consacraţi că facem toate lucrurile real, strângem inclusiv semnăturilor în stradă, semnătură cu semnătură, de la fiecare cetăţean. Am fost în Moldova, Bucovina, Dobrogea, în în Transilvania. (…) Peste tot sunt români care îşi doresc schimbare. Semnăturile merg bine, am depăşit 150.000, o să depăşim pragul legal de 200.000 de semnături, dar foarte interesantă e interacţiunea cu cetăţenii şi de aceea merg alături de caravană în fiecare judeţ, tocmai pentru a simţi pulsul acolo, în stradă. Şi asta ne diferenţiază. Este pentru prima dată în 30 de ani când există o mişcare politică USR şi alianţa USR PLUS”, a arătat Dan Barna.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele