Baronii PSD și Dăncilă s-au regrupat și vorbesc la unison. Oamenii lui Dragnea, pe făraș

0

Premierul Dăncilă, președinte executiv al PSD, a anunțat, luni, după ședința conducerii partidului, că nu va demisiona, indiferent de solicitări, menționând că va continua programul de guvernare.

“Vreau să asigur că nu-mi voi da demisia indiferent de solicitările unora sau altora. Voi respecta decizia luată în Parlament în urma unei moţiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă, dar asta nu înseamnă că dacă cineva îmi cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru. Suntem un partid responsabil, pentru că avem o guvernare responsabilă. Ne dăm seama că este importantă stabilitatea ţării, este important că încă deţinem preşedinţia rotativă a Consiliului UE”, a afirmat Dăncilă.

Citește și Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare

Ea a spus că mulţumeşte electoratului pentru votul dat, iar partidul va face o analiză pentru a vedea unde a greşit.

“Vom veni cu soluţii astfel încât să recâştigăm electoratul, să luăm cele mai bune măsuri şi cred că una dintre cele mai bune măsuri este să continuăm programul de guvernare. Asigur toţi primarii că vom continua programele pe care le-am început, vom continua acordarea fondurilor guvernamentale atât pe PNDL1, cât şi pe PNDL2, dar şi pe Fondul de Dezvoltare şi Investiţii”, a precizat Dăncilă.

Olguța, Codrin și Drăghici, cu un picior în groapă

Aceasta a dat asigurări că nu sunt tabere în partid, dar există surse care spun ca PRM-iștii lui Dragnea sunt cu un picior în afara partidului.

“Nu există tabere în partid. După cum vedeţi suntem din aproape toate zonele ţării. Discuţiile le vom avea în partid, chiar dacă unele din discuţii vor fi contradictorii, vom ieşi mult mai uniţi, aşa cum trebuie să fie într-un partid care are responsabilitatea guvernării, într-un partid care trebuie să intre întărit în viitoarele alegeri, fie că vorbim de alegerile prezidenţiale, locale sau parlamentare”, a adăugat Dăncilă.

Toți oamenii lui Dragnea vor fi schimbați din funcții, mâine, la ședința CEX, unde Viorica Dăncilă va numi un nou secretar general în locul lui Codrin Ștefănescu și un nou trezorier în locul lui Mircea Drăghici, el însuși urmărit penal pentru nereguli cu banii partidului.

Mâine va fi stabilit și un interimar pentru președinția Camerei Deputaților, rămasă acum fără șef, după care partidul va desemna și un nou candidat pentru acest post, pe care însă nu mai are multe șanse să îl obțină la un vot în fața Opoziției.

La declarațiile susținute la finalul întâlnirii de către Viorica Dăncilă și liderii județeni au lipsit Codrin Ștefănescu și Cătălin Rădulescu, aceștia nemaifiind doriți la aparițiile publice ale conducerii PSD.

Premierul a subliniat că a convocat marţi Biroul Naţional al PSD la ora 11,00 şi Comitetul Executiv la ora 18,00, pentru a decide paşii ce trebuie urmaţi.

Citește și Dăncilă: Condamnarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, reprezintă un moment dificil pentru PSD

“Împreună vom lua decizii, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să-i facem şi cum putem acţiona în perioada următoare într-un mod unitar, într-un mod care să arate unitatea PSD”, a spus Dăncilă.

Baronul Oprișan vrea tranziție statutară

PSD își urmează calea, aș putea spune o nouă cale din acest punct de vedere, pentru că tranziția va fi făcută ușor, statutar. Doamna Viorica Dăncilă este președintele executiv al partidului în acest moment. Sigur că la un moment dat va exista un congres, în urma consultărilor din CEx cu colegii noștri, șefii organizațiilor județene”, a spus Marian Oprioșan.

„Vom face tot ceea ce este posibil ca PSD să își continue idealul social democrat pentru că PSD a făcut multe lucruri bune pentru români și pentru România și nu merita să i se întâmple un asemenea lucru”, a adăugat el.

Citește și UPDATE Cioloș: Votul de azi arată că România renaşte

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele