Băsescu – Daea, episodul 2: Cât de ticălos poate fi acest specimen de clown

0

Traian Băsescu a lansat un nou atac la adresa ministrului Petre Daea, tot pe marginea pestei porcine, dar de data aceasta cu direcție strict zootehnică.

“D’aia, rămâne cum am discutat: afară din guvern, dar nu numai tu! D’aia spune, citez: “în sufletul meu este foarte multă durere”, referindu-se la epidemia de pestă porcină africană ce s-a instalat în România, decimând populaţia porcină a ţării şi împingând industria alimentară la importuri masive de carne de porc pentru a putea asigura hrana polulaţiei. Mă întreb, cât de ticălos poate fi acest specimen de clown ajuns ministru, care se face a-i căina pe crescătorii de porci, când de fapt el ştie că Guvernul României, din care din păcate şi specimenul face parte, a fost avertizat încă din februarie 2017, printr-un raport scris al experţilor Comisiei Europene, că nu se respectă normele sanitar-veterinare pentru a preveni pesta porcină africană. Experţii Comisiei Europene cereau măsuri urgente pentru a preveni epidemia şi pagubele uriaşe pentru zootehnie şi industria alimentară”, a mai completat fostul preşedinte.

Băsescu spune că niciunul dintre premierii PSD nu a făcut nimic pentru a evita pesta porcină africană, iar asta este “definiţia abuzului în serviciu”.

“Nici Grindeanu, nici Tudose, nici Dăncilă, nici ANSVSA (aflată în subordinea direct a premierului) şi nici D’aia n-au făcut nimic. Aici avem definiţia perfectă a abuzului în serviciu dar, din păcate, nimeni nu întreabă nimic pe nimeni. Mă întreb dacă inactivitatea criminală a instituţiilor statului (premieri, preşedinte ANSVSA, ministrul agriculturii), după ce au primit în februarie 2017 raportul avertisment al experţilor Comisiei Europene, raport care cerea măsuri obligatorii de prevenţie, este doar incompetenţă sau este o mare ticăloşie într-un moment în care creşterea populaţiei porcine în România începuse să-şi revină”.

Citește și:Ca între intelectuali: Marş afară din Guvernul României, clown nenorocit

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele