Eugen Nicolicea, după ce DIICOT a clasat dosarul pe numele premierului Dăncilă: “Liderul PNL riscă închisoarea”

0

Președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a declarat, după ce DIICOT a clasat dosarul de înaltă trădare deschis la sesizarea lui Ludovic Orban, că liderul PNL a indus în eroare organele judiciare, faptă sancționată cu închisoare sau cu amendă.

„Faptul că spui prostii și nu știi ce spui, nu este o scuză. Inducerea în eroare a organelor judiciare, sesizarea penală făcută prin denunț în cazul nostru, cu privire la existența unei fapte prevăzute de legea penală – trădarea cum zice el, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Asta merită Orban, că asta a făcut. A făcut o sesizare penală cu privire la existența unei fapte prevăzute de legea penală, trădarea, cunoscând că aceasta este nereală”, a declarat Nicolicea.

Potrivit deputatului PSD, Orban a răspândit și informații false prin care a pus în pericol securitatea națională, faptă care se pedepsește și ea cu închisoare.

„De asemenea, prin mijloace mass-media, a comunicat și răspândit date sau informații false, cunoscând caracterul fals al acestora, punând în pericol securitatea națională, relațiile noastre cu statul Israel, și asta este pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani. Rămâne să vedem dacă se autosesizează Parchetul. Asta se întâmplă când vorbește unul care nu prea citește”, a precizat președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

DIICOT a anunțat vineri clasarea cauzei ce o viza pe Viorica Dăncilă și în care erau cercetate infracțiuni de înaltă trădare, pe motiv că fapta nu există. Plângerea era făcută de Ludovic Orban.

Procurorii DIICOT au clasat joi dosarul care o viza pe Viorica Dăncilă și în care erau cercetate infracțiuni de înaltă trădare, divulgare a secretului care pericliteaza securitatea națională, uzurpare a funcției, divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și de prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Anchetatorii au închis această cauză penală pe motiv că fapta nu există.

Pe 17 mai, președintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracțiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice. DIICOT anunța, pe 28 iunie, că a început ancheta cu privire la fapte în cazul plângerii penale împotriva șefului Executivului.

Citește și Avocatul fostei soții a lui Liviu Dragnea îl critică pe șeful PSD pentru presiunile asupra Înaltei Curți

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele