Băsescu despre Kovesi: oficialii europeni aplică “dublul standard”

0

Traian Băsescu a declarat, referitor la criticile oficialilor europeni la măsura punerii sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi, că este un dublu standard, pentru că aceştia au cerut să nu se amestece oamenii politici în justiţie, iar acum solicită Guvernului să oprească ancheta.

„Nu e un dictat. Cred că e o scăpare. Nu poţi să îmi spui să nu se bage oamenii politici în justiţie şi pe urmă să vii să ceri Guvernului să se oprească ancheta. E dublu standard. Aveam în MCV să nu se implice oameni politici în numirea procurorilor, scrise negru pe alb. Spuneţi-mi dacă aţi văzut ceva mai politic decât modul cum se selectează procurorul-şef european. În PE, cu oameni politici. Ce vrei mai mult de atât?”, a afirmat Traian Băsescu, marţi seară, la TVR 1.

 

Întrebat dacă Kovesi e o victimă în toată această poveste, fostul preşedinte a răspuns: „Ca să putem spune că este victimă ar trebui să fim de acord că nu trebuia să îl aducă pe Popa. Dacă stătea în birou şi autorităţile române spuneau dacă nu avem bani în buget stai domnule acolo. Când ai un fugar să îmi spui ce le spune cum îmi aduci fugarii. La situaţii extraordinare statul acţionează cum poate, cu mijloace extraordinare”.

 

Reacţia lui Băsescu vine în contextul în care Antonio Tajani a afirmat, vinerea trecută pe Twitter, că este îngrijorat de veştile privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi, precizând că PE susţine candidatura acestei la şefia Parchetului UE şi că va ridica problema la reuniunea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor.

Citeşte şi Chirieac: Totul s-a prăbușit. Kovesi, statut de procuror columbian

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele