Băsescu, în Parlament: Credeți că doamna Dăncilă va putea sta lângă cancelarul austriac, să discute de Brexit?

0

Traian Băsescu a ținut un discurs în Parlament în care a tras de ureche actuala conducere PSD, mustrând mai mulți miniștri ai guvernului și chiar pe premierul României. Fostul președinte a întrebat retoric dacă Viorica Dăncilă ar putea face față președinției Consiliului Uniunii Europene de anul viitor sau dacă are pregătirea necesară pentru a purta discuții grele precum migrația. Traian Băsescu le-a mai recomandat membrilor PSD să își dea singuri jos propriul guvern și să își pună unul mai capabil, atrăgând atenția asupra faptului că o șansă precum cea a președinției Uniunii Europene vine odată la 14 ani.

”Am să vă vorbesc despre viitorul apropiat, ceea ce explică nevoia ca acest Guvern să fie înlăturat.

Dacă nu cade prin moțiune, bine ar fi să îl dați jos dumneavoastră. De la 1 ianuarie România intră în TRIO, iar Viorica Dăncilă va sta la aceeași masă cu cancelarul Austriei și al Germaniei.

Credeți că doamna Dăncilă va putea să stea alături de cancelarul austriac și să discute problema Brexit? Dar despre proiectele strategice ale UE credeți că va putea să aibă vreo idee?

Dacă de la 1 iulie doamna Dăncilă intră în scenă, de la 1 ianuarie 2019 intră tot Guvernul. După cum știți, Consiliul Uniunii Europene are 10 Consilii, care sunt conduse de miniștri din Guvernul țării care asigură președinția.

Am să vă dau un exemplu: Consiliul UE pentru Transporturi. Cum va face față domnul Șova să vorbească despre problemele de infrastuctură ale UE, din moment ce el nu a fost în stare să construiască un kilometru de autostradă în România.

Mai avem Consiliul Economic. Vi-l imaginați pe Dănuț Andrușcă în capul mesei cu toți miniștrii UE vorbind despre problemele economice ale Uniunii Europene.

Vă mai spun un Consiliu: Consiliul pe Educație. Cum credeți că îl va prezida ministrul ”pamblică”, când el nu este în stare să rezolve problemele din România.

Opoziției îi va fi foarte greu să treacă moțiunea de cenzură, poate doar cu salvatorul Ponta.

Stimați PSD-iști, dați-vă singuri Guvernul jos, că voi puteți să o faceți și puneți un Guvern cu care să nu ne facem de râs. O astfel de șansă vine o dată la 14 ani și dacă ne facem de râs acum, cu exemplarele din Guvern, așa vom rămâne timp de 14 ani”, a spus Traian Băsescu.

Citește și Băsescu: România, stat membru NATO şi UE, se află la mâna şi mintea unui psihopat incult

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele